MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 30 uur
organisatie
PAO Psychologie
kosten
basistarief
€ 229,90
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
30
punten
abonnement
e
learning
GITP Online Training - Effectief beïnvloeden in zorg en onderwijs

Een volledige online, praktijkgerichte basistraining over effectief beïnvloeden in de zorg en onderwijssector. De hele training biedt een intensief programma met een doorlooptijd van ongeveer 9 weken. Hierin staat de koppeling van de online geleerde theorie met de eigen werkpraktijk centraal.

Als professional in de zorg of het onderwijs verandert jouw werksetting sterk. Niet alleen wordt jouw positie, bijvoorbeeld als gedragswetenschapper, anders, jouw rol bevat meer leidinggevende elementen, waarbij je collega’s aanstuurt. Ook de omgeving veranderd: cliënten, leerlingen, ouders of het management stellen zich veeleisend op. Jouw positie en expertise worden niet altijd als vanzelfsprekend gezien.

In deze online training leer jij de basisprincipes over effectief beïnvloeden. Je krijgt op een interactief theorie aangeboden, over de werkzame principes van beïnvloeding.
Zo leer je wat effectief beïnvloeden is, hoe je communicatiestijlen hierbij inzet, hoe je jouw doel en strategie in een gesprek bepaalt, hoe je omgaat met weerstand en welke beïnvloedingstechnieken je kan gebruiken.

Deze online training is meer dan alleen theorie! Je oefent online met videotraining en in gesprekssimulaties met een avatar. Leren door te doen! Daarna krijg je opdrachten om jouw nieuwe kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk. Je leert zo steeds steeds beter aan te sluiten bij de ander en je gesprekken slimmer op te bouwen. Eindresultaat is dat je anderen gemakkelijker meekrijgt en meer impact hebt. Je hebt meer overtuigingskracht en kunt anderen beter inspireren.

Deze training bestaat uit 10 onderdelen:

 1. Effectief beïnvloeden: algemeen.
 2. Wat je al weet (kennistest).
 3. Wat je wilt bereiken (jouw ambitie).
 4. Contact maken.
 5. Beïnvloedingsstrategie.
 6. Dialogue trainer: Hoe beïnvloed jij nu?
 7. Omgaan met weerstand.
 8. Ongewilde beïnvloeding.
 9. Dialogue trainer: Laatste oefening.
 10. Eindtest & certificaat.

Vanaf onderdeel '4. Contact maken' krijg je na elk blok praktijkopdrachten en zelfcoaching aangeboden. Als je teruggaat naar het overzicht zie je waar je staat. Ook kun je bij 'doelen bekijken' je voortgang zien op de leerdoelen. Je krijgt je accreditatiepunten als je de eindtest haalt.

Tijdens de online training werk je aan de volgende doelstellingen:

 • Je varieert in gesprek met anderen tussen aandacht geven aan de inhoud en aandacht geven aan de relatie.
 • Je hebt inzicht in de voor- en nadelen van beïnvloedingsstijlen en weet deze situatieafhankelijk in te zetten.
 • Je herkent weerstanden en weet hier adequaat op in te spelen.
 • Je herkent de mechanismen van ongewenste beïnvloeding.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!