MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 25,75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Wet- en regelgeving
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Privacybescherming en informatiebescherming voor doktersassistenten en praktijkondersteuners

Zorgvuldig omgaan met privacygevoelige informatie is aan de orde van de dag voor medewerkers in huisartsenpraktijken. Vanaf mei 2018 is de nieuwe Europese privacywetgeving (AVG) van kracht. Deze stelt belangrijke eisen aan hoe medewerkers in huisartsenpraktijken met privacy moeten omgaan. Overtreding van deze wet kan zorgen voor hoge boetes en persoonlijke vervolging.

Doel van deze cursus is bewustwording bij medewerkers in huisartsenpraktijken van de noodzaak van het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens tijdens het werk. Hiernaast leert de medewerker aan de hand van casuïstiek, vragen en feedback de belangrijkste gedragsregels om aan de privacywetgeving te voldoen.

De cursus heeft de opbouw van vijf werkdagen. De cursist komt op elke werkdag in aanraking met alledaagse situaties waarin de privacybescherming en informatiebeveiliging (mogelijk) in gevaar zijn. De cursist kiest op welke manier hij zou handelen in de gegeven situaties en leert meer over de geldende regels.

Na het afronden van deze nascholing kan de cursist de belangrijkste regels om aan de privacywetgeving in de werkomgeving beschrijven.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!