MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 3 uur
organisatie
NHG
kosten
basistarief
€ 34,51
leden
€ 34,51
AIO (leden)
€ 34,51
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Gastro-enterologie, Algemeen & overig
onderwerp(en):
Lifestyle en voeding
ICPC:
A, D
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
abonnement
e
learning
PIN 23/02 - Voeding in de spreekkamer

Fris uw kennis en vaardigheden over voeding op, zodat u patiënten correct kunt adviseren over hun voeding(svragen). Over voeding is geen aparte NHG-Standaard beschikbaar. Deze PIN is op andere richtlijnen en bronnen gebaseerd.

Patiënten stellen dagelijks vragen over voeding op het spreekuur. Veel huisartsen vinden dit een belangrijk onderwerp, maar voelen zich niet voldoende toegerust om voedingsgewoonten te bespreken en vragen te beantwoorden. In de media is er volop aandacht voor gezond eten, waarbij een scala aan voedingstrends en -goeroes de revue passeert. Wat moeten huisartsen hiermee in de dagelijkse praktijk?

Het doel van deze PIN is om uw kennis en vaardigheden over voeding op te frissen en uit te breiden, zodat u patiënten correct kunt adviseren over hun voeding(svragen). Verder gaat deze PIN in op voedingsadviezen bij een aantal medische problemen: hoge bloeddruk, diabetes mellitus type 2, gewichtsverlies bij ouderen en kinderen met overgewicht. De PIN is voor een groot deel geschreven aan de hand van casussen. Over voeding is geen aparte NHG-Standaard beschikbaar. Deze PIN is op andere richtlijnen en bronnen gebaseerd. Om recht te doen aan het onderwerp is deze PIN langer dan normaal en daarom voor 3 uur geaccrediteerd.

Na het doornemen van deze PIN:

  • kent u de voedingsadviezen uit de Richtlijnen goede voeding.
  • weet u hoe u succes kunt behalen met leefstijlinterventies.
  • kunt u algemene voedingsadviezen geven bij een hoge bloeddruk, kinderen met obesitas en diabetes mellitus type 2.
  • weet u hoe u ondervoeding kunt vaststellen.
  • weet u waar u objectieve antwoorden op voedingsvragen kunt vinden.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!