MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 2 uur
organisatie
Springer Media (BSL & Springer Healthcare)
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Endocrinologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
T
sponsoring
Boehringer Ingelheim
accreditatie
accreditatie
2
punten
abonnement
e
learning
Web-tv - Van standaardzorg naar personalized care bij DM2
Accreditatie Periode: 17-10-2019 t/m 16-10-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Endocrinologie'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Vorig jaar is de NHG-Standaard Diabetes mellitus type 2 gepubliceerd. Hierin heeft leefstijlaanpassing een duidelijke plaats. Ook wordt bij de medicamenteuze behandeling rekening gehouden met persoonsgerichte zorg, met name wanneer het gaat om HbA1c.-streefwaarden.

In deze webcast wordt besproken hoe standaardzorg steeds meer opschuift naar personalized care. Aan de hand van praktijkcasuïstiek kijken de sprekers naar de ontwikkelingen in leefstijlverandering, naar de huidige NHG-Standaard en naar de nieuwe ontwikkelingen in net gepubliceerde internationale richtlijnen door de EASD/ESC. Hoe kunnen we nog betere persoonsgerichte zorg leveren, met name voor DM2-patiënten met comorbiditeiten?

Na het volgen van deze web-tv heeft u meer kennis van:

  • wat leefstijlaanpassing kan opleveren bij DM2-patiënten.
  • hoe leefstijlaanpassing en bepaalde medicatie niet alleen bloeduikerspiegelverlaging kan bewerkstelligen, maar ook het risico op cardiovasculaire ziekten kan verlagen.
  • wat de NHG-Standaard hierover zegt, en welke nieuwe ADA- en ESC-standpunten en richtlijnen hierover zeggen aan de hand van een aantal nieuwe studies.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!