MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 25,75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Longziekten
onderwerp(en):
COPD/Astma
ICPC:
R
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Anatomie - Tractus Respiratorius

Het ademhalingsstelsel transporteert zuurstof door het bloed naar alle organen in het menselijk lichaam. Met de e-learning-module Tractus respiratorius brengt u uw kennis van deze essentiële lichaamsfunctie weer op peil.

De module start met een pre-toets; een diagnostische toets van vijftien vragen, om eerst uw basiskennis vast te stellen. Daarna kunt u met de theorie aan de slag. De theorie begint met de algemene fysiologie van het ademhalingsstelsel, de hoofdfuncties van de ademhaling. Daarna volgt de macro-anatomie, de organen en structuren die een rol spelen bij de ademhaling, vanaf de bovenste luchtwegen tot en met de longblaasjes, thoraxholte en het ademcentrum. In een volgend theoriegedeelte staat de ademhalingsregulatie centraal. Hierin wordt onder andere de rol van het ademcentrum omschreven, de invloed van CO en de zuurgraad (pH), de fasen van de ademhalingscyclus, de spieracties, het vergroten van de thoraxholte en de gasuitwisseling.

De module sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen.

Na het doorlopen van deze e-learning kan de cursist de zorgvrager en zijn familie uitleg geven over:

  • het proces van de ademhaling.
  • de bouw en functie van de luchtweg.
  • de bouw en werking van de longen.
  • de regulatie van de ademhaling.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!