MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 1 uur
organisatie
eHuisartspraktijk.nl
kosten
basistarief
€ 25,75
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Urologie
ICPC:
U
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
1
punten
abonnement
e
learning
Anatomie - Tractus Urologicus

Het urinewegstelsel zorgt voor de afvoer van wateroplosbare afbraakproducten uit het menselijk lichaam. Met de e-learning-module Tractus urologicus brengt u uw kennis van deze essentiële lichaamsfunctie weer op peil.

U kunt de zorgvrager informeren over het proces van de urineproductie en uitscheiding, de bouw en functie van de nieren en de blaas, en de regulatie van de urinelozing. U kunt deze kennis toepassen bij het klinisch redeneren-proces.

De module start met een pre-toets; een diagnostische toets, om eerst uw basiskennis vast te stellen. Daarna kunt u met de theorie aan de slag. De theorie begint met de uitscheiding uit het lichaam, de bouw en functies van de nieren. Daarna volgt de macro-anatomie, de organen en structuren van de urinewegen. In een volgend theoriegedeelte staat de mictiereflex centraal. De module sluit af met een toets, waarmee u uw opgedane kennis kunt testen. Bent u niet geslaagd voor de toets, dan kunt u deze herkansen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!