MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Solutions-Center B.V.
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Verslavingszorg
ICPC:
A, P, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
SolutionS - Kliniek Eindhoven
Keizersgracht 10
5611 GD Eindhoven
☎ +3134 2470 930
overig
07
Maa
2018
Hulp bij verslaving
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Verslavingszorg'
Van aanbieder:
Solutions-Center B.V.
In de omgeving:
Eindhoven

Volgens onderzoek van het Partnership Vroegsignalering Alcohol is ongeveer 3 tot 10 procent van de patiënten in een gemiddelde huisartsenpraktijk probleemdrinker. Dit komt neer op zo’n 200 mensen per praktijk. Landelijk gezien zijn er in Nederland in totaal 2 miljoen mensen met een verslaving van middelen zoals drank en drugs of van gedrag zoals gokken en seks.

Over het algemeen zal een verslaafde patiënt zijn verslaving niet uit zichzelf benoemen. Mede gezien het verdwijnen van zelfkritiek, zal iemand zijn verslaving vrijwel altijd ontkennen. Voor de huisarts ligt er een belangrijke taak in het signaleren en bespreekbaar maken van de verslaving. Pas wanneer de patiënt de verslaving erkent en het probleem ervan onderkent kan het gesprek over behandeling plaatsvinden.

Tijdens de bijeenkomst ‘Hulp bij verslaving’ wordt u volledig bijgepraat over hoe u een verslaving kunt signaleren en bespreken om vervolgens alles te weten te komen over de verschillende behandelingen. Ook wordt ingegaan op comorbiditeit, een element dat de diagnose bemoeilijkt en specifieke behandeling vereist.

De bijeenkomst is aan te raden voor alle huisartsen en POH-GGZ die zich verder willen verdiepen in verslavingen en verslavingszorg.

Leerdoelen:

  • Een verslaving sneller kunnen herkennen
  • Een verslaving bespreekbaar kunnen maken
  • De juiste hulp kunnen selecteren
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!