MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Groep Utrecht
kosten
basistarief
€ 750
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Zelfmanagement
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
15
punten
locatie
RINO Groep - Oudenoord
Oudenoord 6
3513 ER Utrecht
☎ +3130 2308 400
overig
10
Jan
2019
Yucelmethode
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
RINO Groep Utrecht
In de omgeving:
Utrecht

Hoe help je mensen die verbaal niet vaardig zijn om over hun leven te vertellen? Met de Yucelmethode geef je ze blokken in handen waarmee ze visueel hun verhaal kunnen neerzetten. Leer hoe je problemen snel zichtbaar en bespreekbaar maakt. Zo kun je je cliënt beter aanspreken op zijn eigen kracht en hem ondersteunen in het realiseren van oplossingen op zijn eigen manier.

De Yucelmethode bestaat uit een koffer met blokken, waarmee op een beeldende en concrete manier snel duidelijk wordt hoe het leven van een cliënt er uit ziet. Door te bouwen met blokken wordt in beeld gebracht hoe de draagkracht en de draaglast van mensen, gezinnen en netwerken in elkaar zit en hoe dit verbeterd kan worden.De hulpvragende persoon bouwt, ziet en beleeft zelf een kleurrijke verbeelding van zijn situatie. Een beeld zegt dikwijls meer dan woorden. Voor mensen die verbaal niet vaardig zijn, zijn de bestaande hulpverleningstechnieken veelal te abstract en te talig. De Yucelmethode maakt probleemanalyses tastbaar, zichtbaar en concreet. De methode is speels en maakt moeilijke gespreksonderwerpen bespreekbaar en beeldend. Niet met woorden maar met blokken wordt snel duidelijk wat de ervaren problemen zijn.De Yucelmethode kan gebruikt worden bij de begeleiding van mensen, gezinnen, families en netwerken, waarbij de cliënt wordt aangesproken op zijn eigen kracht om zijn problemen te overwinnen.

U leert de Yucelmethode toepassen. Dit betekent: vanuit de attitude van een betrokken (maar tijdelijk) ondersteuner, gericht op eigen kracht van persoon en systeem, kunnen werken met de blokken uit de blokkendoos, gebruikmakend van het kracht-genogram en het kracht-ecogram.

Dit hoofddoel wordt bereikt aan de hand van de volgende punten:

  • Leren je verhaal te vertellen door middel van visueel opstellingen maken.
  • Het voordeel van een multizintuiglijke aanpak ervaren.
  • Beseffen: eigen kracht is niet alleen relationeel maar komt ook uit jezelf; eigen kracht komt niet alleen uit jezelf, maar is ook relationeel.
  • Krachtgericht werken: inzicht hebben in het feit dat mensen en gezinnen veel eigen kracht hebben die tijdens de begeleiding van de personen zichtbaar wordt.
  • Anderen leren hun (zorg)verhalen te vertellen door middel van visueel opstellingen maken.
  • Visuele draaglast - draagkracht analyse leren doen.
  • Leren omgaan met multizintuiglijke aanpak: helpt hulpvragers communiceren via kinesthetische, visuele en verbale middelen om tot de kern te komen.
  • Leren regie en verantwoordelijkheid bij de hulpvrager te laten.
  • Leren bescheiden te zijn met je professionele kennis.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!