MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
RINO Groep Utrecht
kosten
basistarief
€ 285
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Kindergeneeskunde
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
RINO Groep - Oudenoord
Oudenoord 6
3513 ER Utrecht
☎ +3130 2308 400
overig
02
Jun
2019
Assertiviteitstraining PrOP-model - Kom maar op, ik ben top! en No Prob, ik kom voor mezelf op!
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Kindergeneeskunde'
Van aanbieder:
RINO Groep Utrecht
In de omgeving:
Utrecht

Met deze PrOP-assertiviteitstrainingen worden kinderen en jongeren op een positieve manier weerbaar gemaakt in een wereld die voortdurend verandert en steeds sneller lijkt te draaien. Assertief leren reageren in verschillende contexten (op school, op straat en via sociale media) vraagt om een stevige houding die gevarieerd kan worden toegepast. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren met internaliserende of externaliserende problemen ten gevolge van problemen op sociaal vlak, veroorzaakt door een gebrek aan assertiviteit. De nadruk bij deze trainingen ligt op het versterken van de assertieve vaardigheden van deze doelgroep. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen bij kinderen en jongeren. Er is daarnaast aandacht voor de invloed van social media en cyberpesten.

Doelstellingen:

  • U maakt kennis en oefent met twee assertiviteitstrainingen die gebaseerd zijn op het kortdurend behandelmodel voor kinderen en jongeren (PrOP): Kom maar op, ik ben top! (9 tot 12 jaar) en No Prob, ik kom voor mezelf op! (12 tot 16 jaar).
  • U leert de opbouw van de training kennen, past een aantal oefeningen uit de trainingen toe en leert om te gaan met de groepsdynamische processen in de training.
  • Na afloop van de cursus bent u in staat om de assertiviteitstrainingen uit te voeren bij een groep kinderen en jongeren.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!