MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 275
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
RINO Amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
☎ +3120 6250 803
overig
RINO Amsterdam, Amsterdam, Nederland
12
Jun
2018
Ernstige psychiatrische aandoeningen in de huisartsenpraktijk door POH-GGZ
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

Ernstige psychiatrische aandoeningen EPA in de huisartsenpraktijk door POH-GGZ

Cliënten met een ernstig psychiatrische stoornis zijn kwetsbaar voor een recidief, bijvoorbeeld in de vorm van een psychose. De POH-GGZ kan juist bij deze stoornissen een belangrijke ondersteunende taak vervullen, met name bij het herstellen en bewaken van het psychisch evenwicht en het verbeteren van de lichamelijke gezondheid. De POH’s-GGZ kunnen de cliënten laagdrempelige zorg bieden, bijv. door ze op de eigen kracht aan te spreken en/of aan te moedigen om goed voor zichzelf te zorgen, en ze kunnen mogelijke gezondheidsproblemen tijdig opsporen en behandelen.

Een psychose kan worden uitgelokt door stressvolle levensgebeurtenissen. Om de subtiele signalen die wijzen op een psychose in een vroege fase te herkennen, is regelmatig contact met de cliënt en kennis van diens leefomstandigheden een voorwaarde. Een proactieve houding van de huisartsen en de POH-GGZ en een goede overdracht in waarneemsituaties is tevens van belang. De POH-GGZ moet, echter, zijn/haar grenzen blijven bewaken: een crisis (bijvoorbeeld een psychotische episode) kan een reden zijn om terug te verwijzen naar de oude behandelaar, of op zijn minst reden voor telefonisch overleg met de oude behandelaar om een verdere strategie te bepalen. Bij EPA (Ernstig psychiatrische aandoeningen) is de POH-GGZ dus een belangrijke schakel tussen de Huisartsenzorg en de SGGZ.

Deze nascholing kan ook voor huisartsen relevant zijn. 

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!