MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
CSR Centrum - Stress & burn-out coaching
kosten
basistarief
€ 1495
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
22
punten
locatie
De Ruimte Breda
Heuvelstraat 52
4813 GB Breda
☎ +3162 8778 000
overig
08
Maa
2019
Stresspreventie en -interventie volgens de CSR®-Methode
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
CSR Centrum - Stress & burn-out coaching
In de omgeving:
Breda

CSR Centrum verzorgt de cursus ‘Stresspreventie en –interventie volgens de CSR®-Methode’, met als doel diagnostiek en behandeling van stressklachten vanuit de psycho-biologische benadering. Na afloop bent u in staat een krachtige aanpak samen te stellen op drie niveaus (lichaam, psyche en gedrag) voor uw cliënten met stressklachten.

Steeds meer mensen hebben te maken met stressklachten of burnout. Je merkt dat waarschijnljk ook aan de vraag om stresscoaching in jouw praktijk. Je wilt deze mensen beter leren diagnosticeren en begeleiden. Na deze 4-daagse cursus stresscoaching ben je in staat een krachtige aanpak samen te stellen op drie niveaus (lichaam, psyche en gedrag) voor je cliënten met stressklachten en burnout.

Tijdens deze vierdaagse cursus maken de deelnemers kennis met diverse psycho-biologische aspecten van stress en stressproblematiek. Deze informatie wordt verlevendigd met praktijkvoorbeelden en groepsinteractie. Theoretische en praktische kennis uit de gedragspsychologie en medisch-biologische wetenschappen worden gecombineerd. Deze benadering maakt stress(problematiek) concreet en begrijpelijk en vandaar volgen logische behandelkeuzes.

De deelnemers leren stressproblematiek te diagnosticeren en te onderscheiden van depressie- en angstklachten. Aan de orde komen verder de ontwikkeling en het verloop van chronische stressproblematiek, het ‘chronische stress syndroom’, het ‘inspanning-herstel’ model, de met chronische stress samenhangende klachten en ziekten, gedrag en andere factoren die duurzaam herstel en re-integratie bevorderen.

Na afloop van de cursus weet de deelnemer:

  • welke psycho-biologische processen betrokken zijn bij stress en stressproblematiek.
  • hoe roofbouw tot een ‘chronische stress syndroom’ kan leiden.
  • welke factoren stressklachten gunstig dan wel ongunstig beïnvloeden.
  • tot welke klachten en ziekten chronische stress kan leiden en hoe men dit kan diagnosticeren.
  • welke factoren duurzaam herstel bevorderen.
  • belangrijke aandachtspunten bij re-integratie.

Hiermee kan de deelnemer mensen met chronische stressproblematiek herkennen, hen uitleggen wat er aan de hand is en een aantal passende interventies bieden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!