MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Groep Utrecht
kosten
basistarief
€ 560
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
RINO Groep - Oudenoord
Oudenoord 6
3513 ER Utrecht
☎ +3130 2308 400
overig
12
Jun
2019
Rouwbegeleiding
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
RINO Groep Utrecht
In de omgeving:
Utrecht

Hoe help je iemand die rouw of verlies slecht verwerkt? In deze cursus leer je technieken waarmee je het rouwproces kunt verdiepen, intensiveren of bijsturen. Je gaat daarvoor uit van het natuurlijke, zelfgenezende proces van rouw, dat je leert herkennen en ondersteunen. Zo kun je je cliënt helpen zijn gevoelens op een gezonde manier te verwerken en uiteindelijk de draad van het leven weer op te pakken.

In ieder mensenleven is pijn onvermijdelijk en zonder verlies bestaat er geen groei. Maar bij sommige mensen komt de klap extra hard aan of ze worden wel heel erg op de proef gesteld: wanneer je het toch al niet zo breed hebt, weegt verlies des te zwaarder. Niet of slecht verwerkt verlies betekent wanhoop, verslagenheid, moedeloosheid en depressie. Vaak is het toch mogelijk de cliënt te helpen om (enigszins) vrede te sluiten met het verlies of om het rouwproces te ondersteunen. In de cursus worden een aantal interventies en behandeltechnieken besproken en geoefend om de cliënt in het rouwproces verder te helpen,zoals rituelen, schrijfopdrachten, twee-stoelen-techniek en tekenen.

Wat leer je?
Je leert het natuurlijke, zelfgenezende proces van rouw te herkennen en te zien waar dit proces extra ondersteuning kan gebruiken. Je maakt je een aantal technieken eigen waarmee je het proces kunt verdiepen, intensiveren of bijsturen.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!