MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Biofeedback Opleiding
kosten
basistarief
€ 200
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Eenhoorn Meeting Center Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort
☎ +3133 4673 730
overig
08
Feb
2019
Ontdek biofeedback als praktische tool bij stressmanagement
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Biofeedback Opleiding
In de omgeving:
Amersfoort

Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden, zoals ademhaling, hartslag/hartcoherentie, transpiratie op de vingers en warmte van de hand.

Biofeedback wordt al 30 jaar met succes ingezet bij de behandeling van diverse klachten, zoals stress, angst, overprikkeling en moeheid. Het mooie van werken met metingen is, dat de de cliënt precies ziet wat er in zijn lichaam gebeurt. Dat bevordert het proces van lichaamsbewustwording en verbetert het vermogen om te ontspannen.Vroeger kon biofeedback alleen uitgevoerd worden met grote, dure apparatuur, echter door de ontwikkeling van de techniek is er een enorm scala aan kleine biofeedback apparaatjes en apps voor de tablet en smartphone gekomen. In deze workshop komen alle vormen van biofeedback aan bod, die uitgevoerd kunnen worden met kleine handzame apparatuur en apps.

De workshop is interessant voor therapeuten, die nog geen ervaring hebben met biofeedback, maar biedt ook interessante ideeën voor biofeedbacktherapeuten, die zoeken naar verdere mogelijkheden om cliënten zelf thuis te laten oefenen met biofeedback. Het wordt een dag vol afwissseling en zelf ervaren met het doel dat u na deze dag een goed overzicht heeft van de mogelijkheden om biofeedback op een goedkope praktische wijze in te zetten.

De deelnemer leert welke psycho-fysiologische processen een rol spelen bij stress en hoe deze processen klachten kunnen veroorzaken. In de praktijkonderdelen ervaart de deelnemer de meerwaarde van biofeedback door te oefenen met handzame apparatuur en apps voor bewustwording en interne zelfregulatie van handtemperatuur, huidgeleiding, ademhaling, hartslag en kalmering van de hersenen. Aan het einde van de dag heeft de deelnemer een goed overzicht van de mogelijkheden om biofeedback op een goedkope praktische wijze in te zetten bij cliënten met stressgerelateerde klachten.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!