MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Cure & Care Development
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Communicatietechniek
ICPC:
A, P
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
Den Haag
Den Haag
overig
13
Nov
2018
Seminar - Dwang (obsessief-compulsieve stoornissen) en motiverende gespreksvoering
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
Cure & Care Development
In de omgeving:
Den Haag

Dwangklachten (obsessief-compulsieve stoornis) komen regelmatig voor onder de Nederlandse bevolking. Een dwangstoornis is de vierde meest voorkomende psychische stoornis in Nederland (na depressie, alcoholmisbruik en sociale fobie).

Veel patiënten met dwangklachten bezoeken regelmatig een huisarts of vallen als gevolg deze klachten uit op het werk. Tijdens het gesprek met de huisarts of bedrijfsarts komen wel de gevolgen of symptomen van een dwangstoornis te sprake, maar de oorzaak van deze klachten, de dwangstoornis zelf wordt, vaak niet als zodanig herkend of niet besproken.

Een gespreksmethodiek die de huisarts/POH GZZ of bedrijfsarts kan gebruiken om de mogelijke aanwezigheid van dwang op een patiëntvriendelijke manier te bespreken en de patiënt vervolgens te motiveren voor adequate behandeling is Motiverende Gespreksvoering.

In deze workshop worden een aantal onderwerpen besproken. Naast een korte uitleg over dwang en differentiaal diagnostiek van deze stoornis staat vooral 'Motiverende gespreksvoering' centraal. In verschillende werkvormen wordt deze gespreksmethodiek geoefend bij 'patiënten' waarbij mogelijk sprake is van een dwangstoornis.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!