MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Expertisecentrum Omgaan met Verlies
kosten
basistarief
€ 195
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Heeze
Spoorlaan 9
5591 HT Heeze
overig
17
Jan
2019
Rouw bij jongeren en jong-volwassenen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Expertisecentrum Omgaan met Verlies
In de omgeving:
Heeze

De ontwikkeling van jongeren is erop gericht zich meer los te maken van thuis en steeds meer op eigen benen te gaan staan. Ze maken een beweging van thuis naar vrienden. Wanneer ze dan te maken krijgen met een verlies in de naaste omgeving komt die ontwikkelingsopdracht behoorlijk onder druk te staan. Ook kunnen bij jongeren verliezen uit het verleden, toen ze nog kind waren, opnieuw aankloppen. Ze gaan meer en meer beseffen wat hen overkomen is en er komen nieuwe vragen over de gebeurtenis. Op allerlei manier kunnen de (oude) verliezen zich gaan roeren: in hun studie, hun vriendschappen, stage, liefdesrelaties en toekomstbeeld. In dit seminar staan we stil bij wat rouw betekent voor jongeren.

De opleiders geven informatie over wat rouwen inhoudt en combineren dit met de specifieke kenmerken van rouw bij jongeren. Ze maken hierbij gebruik van de laatste inzichten over rouw. Ook de verschillen tussen jongens en meisjes komen aan bod. De deelnemers krijgen enkele werkvormen aangereikt waarmee ook geoefend wordt.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!