MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
PsyQ B.V. - Kenniscentrum ADHD bij volwassenen
kosten
basistarief
€ 139
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Autisme/ADHD , Vermoeidheid/slaapproblemen
ICPC:
P
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
PsyQ - Den Haag
Carel Reinierszkade 197
2593 HR Den Haag
☎ +3188 3573 900
overig
15
Mei
2019
Diagnostiek en Behandeling van slaapproblemen bij volwassenen met ADHD
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
PsyQ B.V. - Kenniscentrum ADHD bij volwassenen
In de omgeving:
Den Haag

Dit is een cursus voor mensen met enige klinische ervaring met ADHD bij volwassenen, die al kennis hebben van de diagnostiek en behandeling van ADHD. Als dat nog niet het geval is, wordt aangeraden eerst de Basiscursus Diagnostiek en behandeling van ADHD bij volwassenen te volgen.

Leerdoelen

  • Na afloop van de cursus is elke deelnemer in staat de meest voorkomende slaapproblemen bij volwassenen met ADHD te diagnosticeren en te behandelen, alsmede de gevolgen van chronische slaapproblemen voor de gezondheid te bespreken.

De nadruk ligt op zelfstudie en actieve voorbereiding voorafgaand aan de cursus. Tenslotte is er een eindtoets en evaluatie. Deelnemers die aan alle vereisten hebben voldaan ontvangen een certificaat.

Inhoud

  • Schriftelijke entreetoets o.b.v. ingestuurde vragen deelnemers, naar aanleiding van literatuur; interactief bespreken vragen en antwoorden Entreetoets; discussie, casuïstiek slaapproblemen bij ADHD, eindtoets en evaluatie, uitreiken certificaat

Literatuur en voorbereiding: deelnemers dienen zich op de cursus voor te bereiden door uit “ADHD bij volwassenen, diagnostiek en behandeling”, 4e druk (2017) van dr. J.J.S. Kooij de paragrafen over slaap bij ADHD, 2.14.3 t/m 2.14.5.4, en 4.20 volledig door te lezen. Tevens door 2 bijgevoegde artikelen te bestuderen: Coogan & McGowan, 2017: A systematic review of circadian function, chronotype and chronotherapy in attention deficit hyperactivity disorder en Kooij & Bijlenga, 2013: The circadian rhythm in adult attention-deficit/hyperactivity disorder: current state of affairs. Cursisten leveren eenvraag in voor de Entreetoetsover een vooraf opgegeven pagina uit het boek of de overige literatuur en een casus over een patiënt met ADHD en slaapproblemen voor te bereiden met een duidelijke vraag.

Deze cursus wordt gegeven door ervaren psychiaters/docenten van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen, PsyQ B.V.

Doelgroep van deze cursus: psychiaters, (huis- en basis)artsen, POH’ers, psychologen, psychotherapeuten, verpleegkundig specialisten, en zij die hiervoor in opleiding zijn, en andere geïnteresseerden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!