dysfuncties en tekortkomingen, richt de positieve psychologie zich juist op het versterken van positieve eigenschappen van mensen, zoals hun kwaliteiten en vaardigheden. Binnen de positieve psychologie wordt echter niet exclusief naar het positieve gekeken zonder erkenning van de negatieve aspecten van het leven, zoals pijnlijke emoties, falen en andere problemen. Juist de erkenning van het negatieve én het positieve resulteert in een completer beeld van het menselijk functioneren.

"/>
MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Groep Utrecht
kosten
basistarief
€ 495
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Psychologie/-therapie
ICPC:
P
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
RINO Groep - Oudenoord
Oudenoord 6
3513 ER Utrecht
☎ +3130 2308 400
overig
12
Maa
2019
Positieve psychologie in de praktijk - Geen klachten maar krachten
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Psychologie/-therapie'
Van aanbieder:
RINO Groep Utrecht
In de omgeving:
Utrecht

Positieve psychologie heeft de laatste 15 jaar enorm aan terrein gewonnen binnen de psychologische wetenschap. Daar waar de traditionele psychologie zich voornamelijk bezig houdt met het verminderen van pathologie, dysfuncties en tekortkomingen, richt de positieve psychologie zich juist op het versterken van positieve eigenschappen van mensen, zoals hun kwaliteiten en vaardigheden. Binnen de positieve psychologie wordt echter niet exclusief naar het positieve gekeken zonder erkenning van de negatieve aspecten van het leven, zoals pijnlijke emoties, falen en andere problemen. Juist de erkenning van het negatieve én het positieve resulteert in een completer beeld van het menselijk functioneren.

Doelstelling

  • Je leert een rijk scala aan evidence-based interventies en technieken flexibel in te zetten binnen je eigen vakgebied. Daarnaast biedt de cursus een diepgaand inzicht in de psychologische theorieën en processen die aan deze interventies en technieken ten grondslag liggen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!