MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
HZD
kosten
basistarief
€ 500
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Ouderengeneeskunde, Palliatieve zorg
ICPC:
A
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
Kantoor HZD
Stationsstraat 44
9401 KX Assen
☎ +3188 0504 000
overig
17
Okt
2018
Ouderenzorg - module 2
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Ouderengeneeskunde' of 'Palliatieve zorg'
Van aanbieder:
HZD
In de omgeving:
Assen

In 2012 waren er in Drenthe 40.000 75-plussers, waarvan er ruim 13.000 kunnen worden betiteld als kwetsbare oudere. De prognose is dat dit aantal in 2040 is verdubbeld naar ruim26.600 kwetsbare ouderen.

Een oudere is kwetsbaar als hij /zij dreigt af te glijden door toenemend functieverlies, een beperkt sociaal netwerk en/of een complexe zorgbehoefte.

Kwetsbaarheid is niet altijd te voorkomen, maar door tijdige onderkenning kunnen ouderen met advies of hulp ondersteund worden om langer de regie over hun eigen leven te houden.

De zorg aan kwetsbare ouderen vraagt om maatwerk en omvat componenten van cure, care en welzijn. Het doel van de scholing Ouderenzorg is dat je in staat wordt gesteld proactieve en samenhangende zorg aan te bieden aan (kwetsbare) ouderen in de thuissituatie. Centraal staat het opsporen, in kaart brengen en het in goede banen leiden van de zorg aan ouderen. Met oog voor de wensen en belangen van de oudere zelf en met het doel de zelfredzaamheid zo lang mogelijk te behouden.

De HZD biedt de scholing Ouderenzorg al enkele jaren aan. Naar aanleiding van de evaluaties en voortschrijdend inzicht is het programma enigszins aangepast. De belangrijkste wijziging is dat alle modules door huisarts en praktijkondersteuner/assistent gezamenlijk gevolgd worden. Tijdens de modules zullen er plenaire gedeeltes zijn en workshops speciaal voor huisartsen of praktijkondersteuners/assistenten.

Op te leveren inhoudelijke product(en):

  • Signaleren van kwetsbaarheid; bepalen van patiëntgroepen en risicogroepen.
  • Anamnese en zorgplan.
  • Kwetsbare ouderen en Advance Care Planning, palliatieve zorg en op de SEH.

Gewenst op te roepen gedrag:

  • Maakt plan voor opzet kernteam en voorbereiding.
  • Kent verschillende vormen anamneses.
  • Kent interventies voor aanpak ACP.
  • Kent signalen en behandeling palliatieve zorg.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!