MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
HZD
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Cardiologie
ICPC:
K
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Hotel ten Cate
Noordbargerstraat 44
7812 AB Emmen
☎ +3159 1617 600
overig
16
Okt
2018
Hartfalen in de huisartsenpraktijk
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Cardiologie'
Van aanbieder:
HZD
In de omgeving:
Emmen

Vrijwel alle patiënten met hartfalen worden in de tweede lijn op de hartfalenpolikliniek begeleid. Tot nu toe. We hebben namelijk afspraken gemaakt met de cardiologen van het WZA en Treant over de samenwerking rondom hartfalen en hartfalencontroles in de eerste lijn.

Een deel van deze controles past goed in de eerste lijn. Denk bijvoorbeeld aan de oudere patiënt, die je praktijk frequent bezoekt voor andere chronische aandoeningen. Voor hem of haar kan het gemakkelijk zijn deze zorg voortaan in de huisartsenpraktijk te ontvangen. Ook medicatie en behandelprioriteiten worden hier beter op de patiënt afgestemd. Een ander voordeel is dat de kennis van hartfalen inde praktijk verder toeneemt. De diagnose ‘hartfalen’ stel je daardoor gemakkelijker en eerder. Vooral bij je chronische patiënten met DM type 2, CVRM en/of COPD. De tweede lijn vervult hierbij een belangrijke consultatiefunctie.

Ter voorbereiding is een zorgprotocol Hartfalen ontwikkeld. Hierin staat duidelijk beschreven welke controles je gaat doen, wat je doet bij een ontregeling en welke samenwerking met zorgpartners wenselijk is. Hierin vind je ook informatie over de financiering.

Wil je hiermee aan de slag?

Van een cardioloog en een hartfalenverpleegkundige krijg je deze avond informatie over hartfalen en de behandeling. Jan Contermans en Tineke Holwarda, onze kaderartsen Hart en Vaatzieken i.o., bespreken het zorgprotocol en de behandeling van stabiel ingestelde patiënten met hartfalen in de huisartsenpraktijk.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!