MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
PAO Psychologie
kosten
basistarief
€ 1345
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Communicatietechniek
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
Utrecht
Utrecht
overig
Seats2Meet - Utrecht CS, Utrecht, Nederland
Amsterdam, Amsterdam, Nederland
Amsterdam, Amsterdam, Nederland
Utrecht, Utrecht, Nederland
Utrecht, Utrecht, Nederland
12
Maa
2019
Effectief beïnvloeden in zorg en onderwijs
Deze bijeenkomst is reeds geweest

Rechtsonderin (onder "Overig") vindt u toekomstige bijeenkomsten voor deze nascholing.

Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Communicatietechniek'
Van aanbieder:
PAO Psychologie
In de omgeving:
Utrecht

Als je werkt in de zorg of in het onderwijs dan sta je middenin een veranderende organisatie. Werk je als functioneel of inhoudelijk leidinggevende? Dan heb je te maken met (een team van) medewerkers waarin onzekerheid en frustratie kunnen heersen. Cliënten, studenten/leerlingen, ouders of het management stellen zich veeleisend op. Je positie en expertise worden niet altijd als vanzelfsprekend gezien. Maar ook het contact met ketenpartners wordt complexer en belangrijker. Kortom zorg en onderwijs worden anders georganiseerd en werkcontext en –inhoud veranderen veel. Juist in deze periode is het essentieel om effectieve beïnvloedingsvaardigheden te hebben en deze bewust in te zetten.In deze cursus leer je hoe je succesvol invloed kunt uitoefenen op gedachten en gedrag van individuen en teams.

De cursus biedt je bewustzijn, intensieve ervaringen en reflectiemogelijkheden waarin je op een aansprekende wijze wordt geconfronteerd met jouw eigen drijfveren én die van anderen. Beiden spelen een belangrijke rol bij effectief beïnvloeden.

In een sfeer van veiligheid ontdek je hoe je ongewild weerstand veroorzaakt, hoe dit te voorkomen en hoe je weerstand beïnvloedt. Je leert wat je moet doen om jouw eigen soms ongewenste volgzaamheid of dominantie te herkennen en om te buigen naar effectief gedrag waarmee je invloed uit kunt oefenen. Je leert de intrinsieke motivatie van anderen aan te boren en hen te inspireren. Voorafgaand aan de training wordt er een 360° meting van je beïnvloedingsstijlen gemaakt door jouw collega's, medewerkers, leidinggevende en eventuele externen.

Na afloop van de cursus:

  • heb je inzicht in de sterke en zwakke kanten van beïnvloedingsstijlen als inspireren, consulteren, overtuigen, onderhandelen en druk uitoefenen.
  • heb je zicht op je eigen beïnvloedingsgedrag.
  • heb je je impact vergroot en kunt de interactie met anderen strategischer ‘managen’.
  • heb je zicht op jouw belangen, belemmeringen en mogelijkheden in relatie tot die van anderen.
  • ken je theorieën en modellen waaronder een strategisch beïnvloedingsmodel.Dit beïnvloedingsmodel helpt je om grip te krijgen op het verloop van de interactie me tanderen.
  • beheers je vaardigheden die je in staat stellen om gericht invloed uit te oefenen oftewel strategisch te beïnvloeden.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!