MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
RINO Groep Utrecht
kosten
basistarief
€ 995
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Neurologie, Ouderengeneeskunde
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
24
punten
locatie
RINO Groep - Oudenoord
Oudenoord 6
3513 ER Utrecht
☎ +3130 2308 400
overig
14
Jun
2019
Gedrags- en stemmingsproblemen bij dementie
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie', 'Neurologie' of 'Ouderengeneeskunde'
Van aanbieder:
RINO Groep Utrecht
In de omgeving:
Utrecht

Zwerfgedrag, apathie, agressie, achterdocht, angstig gedrag: de mogelijke gedrags- en stemmingsproblemen bij dementie lopen sterk uiteen. De overgrote meerderheid van cliënten krijgt te maken met één of meer van dergelijke problemen. In deze cursus krijg je praktische handvatten en tips voor het verhelderen van en adviseren bij deze problemen.

Het is noodzakelijk om de context waarin de cliënt met dementie verkeert, mee te nemen bij de taxatie en advisering. Hoewel de meeste literatuur en onderzoek verricht is binnen de muren van zorgcentra, verblijft het merendeel van de ouderen met dementie thuis. In de toekomst zal het relatieve en absolute aandeel van thuiswonende cliënten met dementie toenemen, wat ook expliciete aandacht voor deze groep rechtvaardigt. In de cursus wordt dan ook expliciet ingegaan op zowel de intramurale setting als de thuiswonende oudere.

Doel

  • Je krijgt overzicht en inzicht in hoe je problemen bij dementie kunt taxeren én hierin gericht anderen kunt adviseren en motiveren.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!