MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Scem Conference Services
kosten
basistarief
€ 140
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Ouderengeneeskunde, GGZ & psychiatrie, Neurologie
onderwerp(en):
SOLK
ICPC:
A, L, N, P, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
4
punten
locatie
Van der Valk Hotel Gilze-Tilburg
Klein Zwitserland 8
5126 TA Gilze
☎ +3116 1454 951
overig
26
Maa
2019
Behandeling van SOLK en persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Ouderengeneeskunde', 'GGZ & psychiatrie' of 'Neurologie'
Van aanbieder:
Scem Conference Services
In de omgeving:
Gilze

Op oudere leeftijd krijgt men vaak (grote) problemen met het aanpassen aan veranderende (leef)omstandigheden en het functioneren van alledag. De kans op ontregeling van het hele systeem, lichamelijk, psychisch en sociaal, neemt fors toe.

SOLK presenteert zich als reële klachten en komt soms voor in combinatie met een lichamelijke aandoening. Het verhoogde risico op zowel somatische alsmede psychiatrische aandoeningen binnen deze groep patiënten vereist een multidisciplinaire aanpak. Maar vergt ook extra aandacht om de regie te houden en te voorkomen dat verschillende medisch specialisten achter elkaar worden geconsulteerd.

Hoewel SOLK gepaard gaat met een verhoogde medische consumptie, verschilt de zorgvraag per patiënt sterk. Ondanks de belangrijke rol van neurodegeneratie en/of cerebrale accidenten zijn er vaak geen of onvoldoende duidelijke, lichamelijke verklaringen te geven voor gedrag en forse beperkingen in het dagelijks leven en adaptatie. Daarnaast zijn persoonlijkheidstrekken vaak versterkt of veranderd. In de omgeving van deze (kwetsbare) oudere is ook regelmatig gebrek aan tijd en/of geduld.

Zorgprofessionals ervaren mensen die hen vaak consulteren voor klachten waarvoor zij geen medische verklaring kunnen vinden als moeilijk.Het diagnosticeren van SOLK is daarom uitermate complex. De klinisch geriater of de specialist ouderengeneeskunde probeert een somatische oorzaak van de klachten uit te sluiten. Wanneer er wel een somatische oorzaak gevonden wordt, kijkt hij of de klachten/beperkingen van deze ziekte passend zijn of buitenproportioneel.

Dit symposium gaat over de verklaringsmodellen en mogelijkheden om deze mensen te helpen, behandelen en/of begeleiden.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!