MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Sanofi Netherlands B.V.
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Endocrinologie
onderwerp(en):
Diabetes
ICPC:
T
sponsoring
Sanofi
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Van der Valk Hotel Den Haag-Nootdorp
Gildeweg 1
2632 BD Nootdorp
☎ +3115 3104 545
overig
17
Jan
2019
Transmurale afspraken GLP1 inzet
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Endocrinologie'
Van aanbieder:
Sanofi Netherlands B.V.
In de omgeving:
Nootdorp

Geen behandeling is zo onderhevig geweest aan verandering als die van diabetes type 2. Recentelijk is er een uitbreiding gekomen in de vergoeding van de combinatie insuline met GLP-1. Zorginstituut Nederland is tot de conclusie gekomen dat toevoeging van GLP-1-agonisten aan metformine en basaal insuline, in vergelijking met intensivering van het insuline regime met bolus insuline, een therapeutische meerwaarde heeft bij patiënten met type 2 en overgewicht (BMI>30 kg/m2).

Het gros van de patiënten die het meeste in aanmerking komen voor deze behandeling bevinden zich in de 1e lijn. Het Franciscus zoekt daarom de samenwerking met de 1e lijn om tot gedegen werkafspraken te komen.

Na het volgen van deze nascholing heeft u inzicht in de werking, bijwerking, indicatie en vergoedingsvoorwaarden van de verschillende combinatiebehandelingen van insuline en GLP-1. En bij welke patiëntgroepen deze behandelingen de meeste baat hebben.

NB Deze nascholing is niet geaccrediteerd!

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!