MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
The Home Clinic
kosten
basistarief
€ 59,00
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Verslavingszorg
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
3
punten
locatie
The Home Clinic - Weesp
C. van Drosthagenstraat 26
1382 BP Weesp
☎ +3129 4450 186
overig
22
Apr
2019
Verslavingskunde voor de eerste lijn
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Verslavingszorg'
Van aanbieder:
The Home Clinic
In de omgeving:
Weesp

In de eerste lijn is er behoefte aan verslavingskunde. Technische kennis ten aanzien van de somatiek en psychologie in relatie tot middelen gebruik. In dit symposium wordt uitgelegd hoe je het gebruik van een specifiek middel beter kunt herkennen. Het leren determineren van het gebruik leer je aan de van lichamelijke klachten en het specifieke gedrag wat bij een bepaald soort middel hoort. Verder komt aan bod hoe je in de eerste lijn mensen kunt ontgiften van alcohol, cannabis of stimulantia. Verder kan de praktijk ondersteuner na het volgen van dit symposium de patiënt in de spreekkamer voorzien van de laatste en betrouwbare psychosomatische-educatie.

Extra aandacht wordt gegeven aan het gebruik van alcohol en de gevolgen voor jonge mensen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de schadelijke gevolgen op langere termijn specifiek die van kwaadaardige aandoeningen. Verder leert de praktijk ondersteuner te anticiperen op somatische en mentale aangrijppunten voor behandeling van problematisch middelen gebruik en kan hij of zij eenvoudige behandelingen zelf ter hand nemen.

Leerdoelen

  • Kennis van de epidemiologie ten aanzien van de schade en de gevolgen van problematisch drinken, problematisch cannabis gebruik, en problematisch stimulantia gebruik zowel maatschappelijk als in de huisartsenpraktijk.
  • Kennis over de verslavingssymptomen en determineren van problematisch alcohol, cannabis en stimulantia gebruik.
  • Kennis over de mentale en fysieke mechanisme tijdens ontwenning bij alcohol, cannabis en stimulantia, complicaties en indicaties voor verwijzing.
  • De nieuwste inzichten van verantwoord alcohol gebruik en inzicht op de lange termijn effect van alcohol ten aanzien van maligniteiten.
  • Kennis over de treatment gap tav problematisch alcohol gebruik en concrete handvatten voor de praktijkondersteuner om actie bereidheid van patiënt te verhogen ten aanzien van problematisch alcohol gebruik.
  • Kennis over de pathofysiologie van alcohol, cannabis en stimulantia verslaving en het verband met mentale klachten op korte termijn.
  • Kennis over de pathofysiologie van alcohol, cannabis en stimulantia verslaving en het verband met somatische klachten op korte termijn.
  • Aangrijppunten in de eerste lijn voor behandeling van cannabis gebruik.
  • Aangrijppunten in de eerste lijn voor behandeling van stimulantia gebruik.

Wanneer je de introductie over The Home Clinic volgt dan is de scholing kosteloos. (Deze introductie duurt 30 minuten.)

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!