MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
WDH Midden-Nederland
kosten
basistarief
Gratis
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig
onderwerp(en):
Lifestyle en voeding
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
Amsterdam UMC - Locatie VUmc
De Boelelaan 1117
1081 HV Amsterdam
☎ +3120 4444 444
overig
12
Feb
2019
Symposium Vet Gezond
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Algemeen & overig'
Van aanbieder:
WDH Midden-Nederland
In de omgeving:
Amsterdam

Wat is goed leefstijladvies in de eerste lijn? Hoe bereik je veel patiënten tegen lage kosten?

Recente studies laten zien dat het eten van meer koolhydraten en minder vetten geassocieerd is met een korter leven (Yusuf, Lancet 2017). De uitkomsten van deze studie gaan in tegen vrijwel alle nationale en internationale guidelines. Dit maakt het geven van leefstijl advies lastig. Wat is gezond en wat niet?

In het avond symposium Vet Gezond gaan we in het eerste uur van start met een aantal korte lezingen over dit onderwerp. Prof. Dr. Ron Peeters zal gaan vertellen wat de uitkomsten zijn van de Response-2 trial, een totaal benadering voor verbetering van gezonde leefstijl. Daarna zal Dr Marieke Kerstens, kaderarts ROHA een presentatie geven over de laatste inzichten over gezonde 
voeding. De laatste presentatie van het eerste blok zal gaan over hindernissen in het geven van gezonde leefstijl advies en hoe deze te elimineren, door Prof. Dr. Leonard Hofstra.

Het 2e deel van de avond zal bestaan uit een workshop, waarbij in 10 groepen van 5-7 deelnemers zal worden bediscussieerd hoe leefstijl interventie in de eerste lijn kan worden verbeterd. Vooraf zal door een idee een korte 'online leefstijl test' worden ingevuld. Dit dient als inspiratie voor de discussie. Nadien worden de groepen uitgenodigd om hun uitkomsten en idee-en te presenteren op een whiteboard.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!