MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT)
kosten
basistarief
€ 310
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Psychologie/-therapie
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
12
punten
locatie
BivT - Bijscholing instituut voor Therapeuten
Koningstraat 75
1941BB Beverwijk
☎ +3125 1222 210
overig
11
Okt
2019
Ademhaling en stress...
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Psychologie/-therapie'
Van aanbieder:
Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT)
In de omgeving:
Beverwijk

Een ontspannen en natuurlijke ademhaling is bij ieder mens in aanleg aanwezig, maar deze kan verstoord raken door fysieke, psychische of sociale problemen zoals o.a. door Stress, Angst, Hyperventileren en of paniek Dit kan mogelijke klachten van de spieren, hart en vaatstelsel, luchtwegen en maag -darmstelsel veroorzaken, zoals prikkelbaarheid, slaap problemen, misselijkheid, trillen en lusteloosheidsklachten, die aanleiding kunnen zijn om met de ademtherapie/training te beginnen.

We zullen ingaan op welke invloed stress, angst en hyperventileren heeft op onze de ademhaling op zowel het lichaam als de geest. Als men in rusttoestand, zonder dat men zich lichamelijk inspant, sneller en dieper ademt dan is men aan het hyperventileren, wat overigens geen ziekte is maar een manier van snel en diep ademhalen. Het Ademhalingscentrum raakt hierdoor ontregeld, langdurige stress of spanning kan hieraan ten grondslag liggen. Naast deze theorie over de manier van Ademhalen, gaan we ook praktisch aan de slag om het middenrif te trainen. Dit doen we o.a. met de In-Balanz App, de 1e Adem coach app in Nederland die uit 300 medische Apps gekozen werd voor nominatie van de Health Award. Deze word door de Artsennet en de KNMG aanbevolen om hem voor te schrijven.

Na afloop ken je de theorie en de invloed van ademhalen, heb je symptomen leren herkennen. Tevens zullen we ook praktisch gebruik gaan maken met Nederlands 1e Adem Coach App(licatie). Zo kun je met de Applicatie aan de slag met ademtherapie/training bij jezelf en cliënten.

Na afloop:

  • ken je de theorie en verdieping over de manier van ademhalen.
  • heb je de symptomen leren herkennen.
  • weet je alles over Ademhalen en stress, hyperventileren en angst.
  • kun je werken met de Adem Coach App en zelf de therapie/ training ondergaan.
  • kun je probleemgericht aan de slag met ademproblematiek.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!