MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT)
kosten
basistarief
€ 169
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
Watletjenu
Boschstraat 18
5301 AD Zaltbommel
☎ +3162 9621 228
overig
08
Nov
2019
DSM-5 - 30 minuten anamnese
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT)
In de omgeving:
Zaltbommel

Deze bijscholingsdag is bestemd voor therapeuten en coaches die meer willen weten over de relatie tussen mensen met ernstige psychische klachten en de wijze waarop de DSM-5 deze diagnostiseert.

Toch gaat het hier niet om het onder de knie krijgen van diagnostische methoden die in de psychiatrie worden gebruikt. Daar hoeven wij ons als (complementair) therapeut of coach niet mee bezig te houden. Waar gaat het dan wel over?

Over de vaak dunne scheidslijn tussen mensen met psychische klachten en mensen met psychiatrische problemen en hoe je kan onderzoeken waar je precies mee te maken hebt voordat je een beslissing neemt die hoe dan ook van grote invloed kan zijn op het leven van de cliënt.

Na deze dag is de deelnemer in staat om:

  • Helder de verschillen tussen DSM IV en 5 aan te geven.
  • Door middel van het afnemen van interviews vast te stellen of de cliënt voor behandeling in aanmerking komt in de eigen praktijk.
  • Inzicht te verkrijgen in onderbouwde, kritische zienswijzen met betrekking tot de DSM diagnostiek en het ervaren van het praktische verschil in aanpak.
  • PLATO Categorie:Herhaling Psychopathologie en herkennen van risicodragende situaties voor cliënt/structuur en gebruik van de DSM IV en V en de verschillen tussen beide.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!