MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT)
kosten
basistarief
€ 169
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
Igluu Den Haag
Louis Couperusplein 2
2514 HP Den Haag
☎ +3185 0189 034
overig
22
Jun
2019
Karakterstructuren
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT)
In de omgeving:
Den Haag

Grondlegger van de ideeën over karakterstructuren was de Oostenrijks-Amerikaanse psychiater Wilhelm Reich. Zijn werk kunnen we als baanbrekend beschouwen met een revolutionaire uitwerking op vele therapeutische benaderingen na hem, die voor ons tegenwoordig heel gewoon zijn. Kort samengevat heeft Reich de ogen geopend voor psychosomatische behandeling van de mens in geestelijke nood.

Reich's leerling Alexander Lowen heeft zijn werk voortgezet met de ontwikkeling van de bio-energetica, een methode voor een gezond en compleet leven waarvan de vrije expressie van ziel en lichaam de energetische basis vormen.

Karakterstructuren vormen zich tijdens de kindertijd als beschermingsmechanismen in reactie op de omgeving.Iedereen ontwikkelt ze in het opgroeien van kind tot volwassene. Aanvankelijk tonen ze zich in de vorm van spierspanningen. Later worden ze tot gewoonte patronen, die onze gedachten, gevoelens en gedrag bepalen. Ongemerkt kunnen ze ons behoorlijk in de weg zitten.In onze relaties en ook in het verwezenlijken van wie we werkelijk zijn. Het is alsof we een strak pak dragen, waarin we ons niet vrij kunnen bewegen.

Na afloop van deze dag heb je inzicht gekregen in de methodiek (van de Karakterstructuren) en wat deze methodiek voor jou kan betekenen zowel in je professionele als in je persoonlijke leven.

Na afloop van de bijscholing heeft de student

  1. Inzicht in zowel de theorie en achtergronden van karakterstructuren.
  2. De mogelijkheid om Fysieke en energetische technieken toe te passen.
  3. Geëvalueerd welke structuren dominant in hem/haar aanwezig zijn.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!