MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Stichting Rijncoepel
kosten
basistarief
Gratis
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
Somatiek
categorie(ën):
Samenwerking, Endocrinologie, Longziekten, Ouderengeneeskunde
onderwerp(en):
COPD/Astma, Diabetes
ICPC:
A, R, T
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
punten
locatie
Van der Valk Hotel Leiden
Haagse Schouwweg 14
2332 KG Leiden
☎ +3171 5731 731
overig
26
Maa
2019
Spiegelavond DM, Kwetsbare Ouderen, Astma, COPD
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Samenwerking', 'Endocrinologie', 'Longziekten' of 'Ouderengeneeskunde'
Van aanbieder:
Stichting Rijncoepel
In de omgeving:
Leiden

Scholingsbijeenkomst voor huisartsen en praktijkondersteuners waarbij nieuwe ontwikkelingen en de indicatoren van de zorgprogramma’s astma/COPD (incl. stoppen met roken), Diabetes Mellitus en Kwetsbare Ouderen gepresenteerd worden door de desbetreffende kaderartsen. Ook komen specifieke implementatie criteria (per zorgprogramma) aan bod.

Na drie inhoudelijke presentaties worden de zorgprogramma’s per samenwerkingsverband besproken: waar liggende de zorginhoudelijke verbeterpunten, hoe kan men dit in de praktijk aanpakken? De kaderartsen schuiven hier aan om inhoudelijke vragen te beantwoorden en adviezen te geven.

Leerdoelen:

  1. De professionals zijn op de hoogte van nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van astma/COPD, stoppen met roken, DM type 2 en Kwetsbare Ouderen.
  2. De professionals zijn op de hoogte van de resultaten van de door het eigen samenwerkingsverband geleverde zorg in relatie met de door Rijncoepel bepaalde streefwaarden en ten opzichte van de andere samenwerkingsverbanden en de landelijke benchmark.
  3. De professionals zijn op de hoogte van de criteria/voorwaarden die zijn afgesproken die aangeven wanneer een zorgprogramma geïmplementeerd is (en wat dus evt. nog nodig is).
  4. De professionals krijgen praktische tips en adviezen (incl. gebruikerstips van ICT tools) aangereikt op welke manier er (verder) gewerkt kan worden aan het verbeteren van patiëntenzorg.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!