MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Huisartsen Zorggroep Breda e.o.
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
Somatiek, Overig
categorie(ën):
Longziekten
onderwerp(en):
COPD/Astma
ICPC:
R
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
2
punten
locatie
Amphia Ziekenhuis Breda
Molengracht 21
4818 CK Breda
☎ +3176 5955 000
overig
06
Jun
2019
Transmuraal overleg COPD 2019
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Longziekten'
Van aanbieder:
Huisartsen Zorggroep Breda e.o.
In de omgeving:
Breda

Kwaliteitsverbetering van het ketenzorgprogramma’s astma en COPD door middel van casuïstiek bespreking onder leiding van de longarts Remco Djamin (of een collega bij verhindering). Deze casuïstiek kan gaan over ketenzorg patiënten onder behandeling van de eerste lijn, maar ook over patiënten onder gedeelde behandeling of onder behandeling van de tweede lijn.

Huisartsen ZorgGroep Breda e.o. kiest voor een structureel transmuraal overleg met de longartsen. Een longarts heeft ongeveer 1 keer per maand 1,5 uur overleg met een groep van 8 tot 10 huisartsen en praktijkondersteuners, waarbij casuïstiek wordt besproken. Daarnaast wordt nascholing samen met de longarts opgezet.

Transmuraal overleg

  • De zorggroep 'koopt' een aantal transmurale bijeenkomsten in. Afhankelijk van het aantal vastgelegde bijeenkomsten, nemen de huisartsen en POH’s 1 tot 2 maal per jaar deel aan een dergelijke bijeenkomst.

Elektronische/papieren consultatie.

  • Hierover kunnen alsnog in een latere fase afspraken worden gemaakt, indien daar vanuit de 1e lijn behoefte naar bestaat.

Verwijzingen 1e naar 2e lijn

  • Deze vinden plaats volgens het klassieke model. Wel wordt er gebruik gemaakt van de systematiek met alarmeringen zoals is afgesproken in het regionale zorgplan.
  • De patiënten die zijn verwezen vallen binnen de 2e lijns DBC-systematiek.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!