MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
SeeTrue Mindfulness
kosten
basistarief
€ 1650
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Mindfulness
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
Centrum de Appel
Groesbeekseweg 428
6523 PP Nijmegen
☎ +3124 3609 675
overig
15
Mei
2019
Mindfulness basisopleiding (MBCT)
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie' of 'Mindfulness'
Van aanbieder:
SeeTrue Mindfulness
In de omgeving:
Nijmegen

In de basisopleiding MBCT van 48 uur ligt de nadruk op het leren gebruiken van het MBCT-protocol. Cursisten leren de systematiek en opbouw van het protocol. Ze oefenen de therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het MBCT-protocol zelfstandig te gebruiken op een verantwoorde manier.

Het curriculum omvat bestudering van de wetenschappelijke literatuur rond MBCT en de indicaties en de contra-indicaties voor het gebruik van MBCT. Daarnaast is er veel aandacht voor de rol en de houding van de therapeut of trainer binnen 3de generatie gedragstherapieën. Met name de vaardigheid om als therapeut/trainer mindfulness te integreren in de therapeutische basishouding krijgt veel aandacht. Er wordt veelal in dyades (tweetallen) gewerkt waarbij je beurtelings in de cliënten of de therapeutenrol zit. Doordat je ook als cliënt de methode ondergaat ervaar je de sterke werking ervan.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!