MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
ca. 4 uur
organisatie
Stichting Pharos
kosten
basistarief
Onbekend
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
Algemeen & overig, Communicatietechniek
onderwerp(en):
Cultuurverschillen
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
4
punten
abonnement
e
learning
Werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond
Accreditatie Periode: 25-7-2019 t/m 24-7-2020
Deze Online Nascholing is niet meer geaccrediteerd!
Wilt u een andere Online Nascholing vinden:
Op het gebied van 'Algemeen & overig' of 'Communicatietechniek'?
Van dezelfde aanbieder?
Of wilt u liever zelf (uitgebreid) kunnen zoeken?

Pharos en GGD GHOR Nederland hebben in het kader van het Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders een leeromgeving ontwikkeld voor (zorg)professionals en vrijwilligers die werken met mensen met vluchtelingenachtergrond. Vluchtelingen hebben, net als iedereen, zorg nodig die toegesneden is op hun specifieke omstandigheden en die persoonsgericht is. Gezien de specifieke omstandigheden van vluchtelingen: de taalbarrière, een andere achtergrond, geringe kennis van het Nederlandse zorgsysteem, soms beperkte gezondheidsvaardigheden en verhoogde gezondheidsrisico’s vraagt dit de nodige vraagt dit een cultuur sensitieve houding en persoons gericht manier van gespreksvoering van zorgprofessionals.

Deze leeromgeving biedt kennis, nieuwe inzichten en informatie over het werken met mensen met een vluchtelingenachtergrond. De thema’s zijn: elkaar écht begrijpen, laaggeletterdheid, psychische gezondheid, opvoeding en jeugd, gevoelige onderwerpen en ketensamenwerking. Daarnaast wordt de zorgprofessional geïnspireerd door verhalen van vluchtelingen zelf en kan, zowel tijdens als na het doorlopen van deze leeromgeving, in de praktijk aan de slag met de opdrachten en hulpmiddelen die aangereikt worden. Ook leert de zorgprofessional wáár meer kennis over en voorlichtingsmateriaal voor mensen met een vluchtelingenachtergrond gevonden kan worden en hoe deze te gebruiken.

Na de e-learning weet de deelnemer vertrouwen te hebben in zijn/haar eigen handelen, uit te leggen hoe dingen werken in Nederland, hoe de verbale en non-verbale communicatie aan te passen aan patiënten met een vluchtelingenachtergrond, hoe vertrouwen op te bouwen met mensen met een vluchtelingenachtergrond en hoe in gesprek te gaan over gevoelige onderwerpen, hoe om te gaan met de verschillen tussen de Nederlandse en andere normen en waarden, hoe psychische problematiek bij mensen met een vluchtelingenachtergrond te signaleren, hoe je kunt werken vanuit de (veer)kracht van iemand met een vluchtelingenachtergrond en hoe preventief te handelen in verschillende situaties.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!