MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
RINO Amsterdam
kosten
basistarief
€ 275
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie, Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P, Z
sponsoring
Onbekend
accreditatie
accreditatie
6
punten
locatie
RINO Amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
☎ +3120 6250 803
overig
13
Okt
2017
Masterclass Oplossingsgericht werken bij complexe en gestuurde situaties
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
RINO Amsterdam
In de omgeving:
Amsterdam

Oplossingsgerichte therapie (OT) is een evidence-based, positieve vorm van cognitieve gedragstherapie, waarbij de focus niet ligt op wat er mis is, maar juist op wat er (al) goed gaat. Oplossingsgerichte therapie is niet alleen geschikt voor cliënten met 'lichte' problematiek maar ook voor cliënten met meer 'complexe’ hulpvragen zoals in het geval van suïcidaliteit, trauma, crisisinterventies en cognitieve problemen zoals een beperkt introspectief vermogen.
Bij tegenslagen en verlieservaringen kan de cliënt zich eenzaam, hopeloos en ontmoedigd voelen, waarbij het vertrouwen in hulpverleners en behandelmogelijkheden doorgaans gering is. Een valkuil voor professionals is om direct in een ‘reddende’ rol te schieten en oplossingen aan te dragen, waardoor de cliënt zich juist onbegrepen kan gaan voelen en het gevoel krijgt de regie over zijn eigen leven te verliezen.

Deze masterclass is bedoeld voor behandelaars die werken met cliënten waarbij er sprake is van suïcidaliteit, psychotrauma of crisissituaties, waarbij de behoefte bestaat om de regie zoveel mogelijk aan de cliënt terug te geven. Het gaat bijvoorbeeld om (GZ)psychologen, orthopedagogen, POH-GGZ en andere hulpverleners in de GGZ. Daarnaast is deze masterclass ook interessant voor behandelaars in de somatische gezondheidszorg.
 
Tijdens deze verdiepingscursus leert u in korte tijd hoe u het gevoel van hoop en vertrouwen bij de cliënt kunt vergroten, en de samenwerkingsrelatie (werkrelatie) met uw cliënt kan optimaliseren. Behandelaars die ervaring hebben met oplossingsgericht werken worden uitgenodigd in ingewikkelde interacties met hun cliënt nog eens de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!