In deze nascholing wordt op systematische wijze kennis gemaakt met psychische stoornissen bij ouderen. Daarnaast maakt u kennis met methoden en interventies gericht op gespreksvoering en begeleiding, zoals het KOP-model en oplossingsgerichte gespreksvoering. Dit gebeurt door zowel het aanreiken van theoretische kennis en interactieve bespreking van de leerstof als door oefening van vaardigheden. U oefent door middel van rollenspellen, waarbij u wisselend als praktijkondersteuner en als cliënt zal optreden.
Tijdens de nascholing 'POH-GGZ Ouderen' komt een aantal belangrijke thema's aan bod:
Let op! In verband met de uitvoering van de praktijkopdrachten dient de cursist een werk- of stageplaats te hebben.
Onderwerpen die in de verschillende modules aan bod komen hebben betrekking op de competenties: Vakinhoudelijk handelen, Wetenschap & Onderwijs, Communicatie, Samenwerking, Maatschappelijk handelen en Professionaliteit.
Module: Ouderen
Terugkerende onderdelen:
FortaOpleidingen biedt nascholing voor praktijkondersteuners in de eerste lijn. De nascholing is gericht op het verder ontwikkelen van de competenties van de POH-GGZ. Deze competenties zijn gebaseerd op het functie- en competentieprofiel POH-GGZ 2014 van de Landelijke Huisartsen Vereniging: