De POH-GGZ is in de huisartsenpraktijk een relatief nieuwe functie en de functie is nog volop in ontwikkeling. Hoe zorgt u als huisarts voor een goede positionering van uw POH-GGZ en op welke (juridische) aspecten van de samenwerking moet u letten? We staan stil bij het belang van afspraken over bevoegdheden en een heldere rol/taakverdeling. U krijgt praktische tips om de samenwerking tussen POH-GGZ en huisarts te verbeteren en de risico’s op klachten in het werk te verkleinen.
Huisarts en POH-GGZ geven samen invulling aan de ggz in de huisartsenpraktijk. Aangezien de huisarts verantwoordelijk is voor de kwaliteit en het handelen van de POH-GGZ, kan dit vragen oproepen over verschillende aspecten van de samenwerking. Tijdens deze interactieve workshop worden belangrijke juridische elementen belicht die POH-GGZ en huisarts in het dagelijks werk tegenkomen. Zo wordt stilgestaan bij de vraag wat de recente invoering van de WKkGZ betekent voor uw praktijk en zoomen we specifiek in op concrete thema’s als informatieverstrekking, aansprakelijkheid en de grenzen van huisartsgeneeskundig handelen. Aan de hand van casuïstiek en ervaringsuitwisseling krijgt de deelnemer praktische tips aangedragen en vergroot zij haar kennis op juridisch vlak in de huisartsenpraktijk.
Na deze cursus bent u als huisarts in staat:
Ook als POH-GGZ neemt u kennis van bovenstaande punten. U heeft duidelijkheid gekregen over uw verantwoordelijkheid/rol binnen de huisartspraktijk, en u heeft meer handvatten gekregen om samen met de huisarts de verantwoordelijkheid voor de geestelijke gezondheidszorg in de praktijk te delen.