MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
Biofeedback Opleiding
kosten
basistarief
€ 795
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
onderwerp(en):
Vermoeidheid/slaapproblemen
ICPC:
A
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
19
punten
locatie
Eenhoorn Meeting Center Amersfoort
Barchman Wuytierslaan 2
3818 LH Amersfoort
☎ +3133 4673 730
overig
12
Maa
2019
Behandeling van slaapproblemen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Biofeedback Opleiding
In de omgeving:
Amersfoort

Af en toe een nacht moeilijk in slaap vallen, of 's nachts wakker zijn is een normaal verschijnsel, dat meestal ontstaat na een periode van stress. Als de stress voorbij is dan herstelt de natuurlijke slaap zich weer. Soms echter niet! Als de stress te lang duurt dan kan er zich een patroon ontwikkelen waardoor de slaap blijvend verstoord lijkt. Vaak komt de cliënt bij de therapeut voor een ander probleem en wordt het slaapprobleem niet gemeld. Echter een slaapprobleem kan het herstel doen stagneren en om die rede is het van groot belang om aandacht te geven aan het slaapprobleem.

Om patiënten met slaapproblemen goed te kunnen begeleiden is een gedegen kennis van de fysiologie van de slaap nodig, naast het kunnen hanteren en interpreteren van goede meetinstrumenten. Dit om de inmiddels multi-factorieel bepaalde klacht te ontrafelen. Men leert een op de cliënt aangepast stappenplan opstellen, de cliënt te trainen in de aangeboden interventies en adequaat te begeleiden bij het herstelproces.

De cursus bestaat uit drie dagen, waarin theorie en praktijk afgewisseld worden. Op dag 1 wordt informatie gegeven over het proces van slaap, diagnostiek en simpele interventies, waarmee een groot deel van de mensen met slapproblemen geholpen kunnen worden. De tweede dag gaat over aanvullend onderzoek en interventies, die kunnen helpen als de interventies van dag 1 onvoldoende baat bieden. Op dag 3 draait het om te komen tot een volledige stappenplan. Tussen de cursusdagen in worden huiswerkoefeningen gegeven.

Leerdoelen

  • Na afronding van de cursus is de cursist in staat om een goede slaapanalyse van een cliënt te maken en een aangepast stappenplan op te stellen voor een goed herstel. De cursist is in staat de cliënt adequaat te begeleiden door het stappenplan en te trainen in de aangeboden oefeningen.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!