MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dagdeel
organisatie
Boerhaave Nascholing
kosten
basistarief
€ 295
AIO
€ 170
informatie
gebied:
Overig
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie, Algemeen & overig, Kindergeneeskunde
onderwerp(en):
Huiselijk geweld
ICPC:
A, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
7
punten
locatie
LUMC - Gebouw 1
Albinusdreef 2
2333 ZA Leiden
☎ +3171 5269 111
overig
07
Feb
2019
Horen, zien en spreken - kindermishandeling en huiselijk geweld moet stoppen
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie', 'Algemeen & overig' of 'Kindergeneeskunde'
Van aanbieder:
Boerhaave Nascholing
In de omgeving:
Leiden

Ruim 119.000 kinderen zijn per jaar slachtoffer van huiselijk geweld.Deze kinderen zijn op één of andere wijze aan onze zorg toevertrouwd, maar lopen niet met hun trauma’s en verdriet te koop. En geweld stopt NOOIT vanzelf!
Bij huiselijk geweld en kindermishandeling speelt onmacht bij ouders, plegers, maar ook bij hulpverleners een grote rol.

Per 1 januari 2019 is de meldcode huiselijk geweld aangescherpt met het afwegingskader met als doel de signalering van geweld en mishandeling - en de daarmee gepaard gaande acute en structurele onveiligheid van het slachtoffer - te optimaliseren, gezinnen met ernstige zorgen beter in beeld te krijgen en handvatten te geven aan de hulpverlener hoe vervolgens te handelen. Dit laatste is een verplichting! Toegespitst op kindermishandeling: het veilig opgroeien van een kind is immers in het geding! Maar ook, hoe kun je de spiraal van geweld doorbreken en de opvoedingsvaardigheden van ouders versterken. Hoe benut je de veerkracht van kinderen?

Op deze dag willen wij u adviezen geven voor hulpverlening aan de hand van het doorlopen van de stappen van de meldcode. De focus ligt op kindermishandeling. Naast het bespreken van de achtergronden van huiselijk geweld,zullen wij in de workshops handvatten geven ten aanzien van (Stap 1) Signalering, maar ook (Stap 3) Tips en tools met betrekking op de gespreksvaardigheden met ouders en kind.(Stap 2 en 4) Wat kan Veilig Thuis voor u betekenen? Met als resultaat (Stap 5) Een plan van aanpak.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!