MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Lemion B.V.
kosten
basistarief
€ 295
AIO
€ 175
studenten
€ 175
extra prijsinformatie
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
De Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015 CV Amsterdam
☎ +3120 6385 606
overig
22
Maa
2019
Symposium Parentificatie - Als een kind te snel ouder wordt
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
Lemion B.V.
In de omgeving:
Amsterdam

Van parentificatie is sprake als een kind de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het welbevinden van een ouder. In de behandelpraktijk ontmoeten we regelmatig volwassen patiënten die ooit zo’n bijzondere relatie met hun ouder(s) hadden. Bijzonder, vanwege hun gevoel als het ware ‘de ouder van hun ouder’ te zijn geweest. Maar in het latere leven blijkt dat deze kleuring uit de kindertijd een palet aan psychische problemen als gevolg kan hebben: bij volwassen patiënten waar het in de jeugdjaren heeft gespeeld, bij volwassenen wier kinderen het nu ‘overkomt’ en bij kinderen en jongeren die er in het heden mee te maken hebben.

Toch blijft herkenning ervan in de praktijk vaak lastig, terwijl deze vroege systeemdynamiek en de verinnerlijking daarvan vaak meespeelt bij ernstige zelfwaarderingsproblematiek, bij relatieproblemen of in waakzaam narcisme.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!