MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Dag
organisatie
Mark Two Academy
kosten
basistarief
€ 215
informatie
gebied:
Somatiek, GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
Ouderengeneeskunde, GGZ & psychiatrie, Oogheelkunde
ICPC:
F, L, P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
5
punten
locatie
Pathé Ede
Laan der Verenigde Naties 150
6716 JE Ede
☎ +3120 5751 880
overig
18
Jan
2019
Velp als Proeftuin voor de ouderenzorg van de toekomst
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'Ouderengeneeskunde', 'GGZ & psychiatrie' of 'Oogheelkunde'
Van aanbieder:
Mark Two Academy
In de omgeving:
Ede

In het Gelderse dorp Velp -gemeente Rheden- is het aandeel (hoog)bejaarden onder de bevolking nu al net zo groot als dat in Nederland over 20 jaar. Dat maakt het dorp onbedoeld tot een proeftuin voor de vraag hoe de ouderenzorg in de toekomst moet worden georganiseerd bij zo’n niveau van vergrijzing. De oudere bevolking van Velp trekt een zware wissel op de lokale zorg en haar zorgverleners. Het was zelfs reden voor het toonaangevende artsenblad Medisch Contact om een speciale uitgave te wijden aan dit fenomeen.

Hoofdredacteur Hans van Santen, zelf huisarts in Velp, leidde het themanummer in. Hij zei: ‘De zorgprofessionals in Velp en de zorginstellingen er omheen, zoals ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, maken dagelijks mee wat het vergt als zoveel patiënten zo oud zijn. Als het aantal sterfgevallen in de praktijk drie keer zo hoog is als gemiddeld, net als het aantal patiënten met cognitieve stoornissen. En als de gemiddelde leeftijd bij het grote aantal visites nooit beneden de 80 jaar is. Als gesprekken over het einde van het leven aan de orde van de dag zijn en er honderden wilsverklaringen in je dossier zi. en. Dan weet je dat je voor lastige keuzes staat.’

Van Santen: ‘Creatieve oplossingen, zoals de vestiging van een praktijk ouderengeneeskunde in de eerstelijn en samenwerking met de tweedelijn, zoals met de geriater en de neuroloog, zijn prachtige en succesvolle initiatieven, maar er is meer nodig’.

Op vrijdag 18 januari 2019 praten de huisartsen, de specialisten ouderengeneeskunde, de praktijkondersteuners, de zorginstellingen, de thuiszorg, de wijkteams, de vrijwilligers, het ziekenhuis en de gemeente over de inrichting van de ouderenzorg in Velp, over het zogenaamde ‘stepped care principe’ en over de ins en outs van ‘Het Rhedens Model’.

Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!