MENU
Advertentie
Advertentie
tijdsduur
Reeks
organisatie
PAO Psychologie
kosten
basistarief
€ 995
informatie
gebied:
GGZ/Psychiatrie
categorie(ën):
GGZ & psychiatrie
ICPC:
P, Z
sponsoring
Deze nascholing wordt niet gesponsord.
accreditatie
accreditatie
30
punten
locatie
overig
14
Maa
2019
Werken met weerstand
Deze bijeenkomst is reeds geweest
Wilt u toekomstige nascholingen vinden:
Op het gebied van:
'GGZ & psychiatrie'
Van aanbieder:
PAO Psychologie
In de omgeving:

Hulpverleners ervaren agressie en weerstand in contact met cliënten. Problematiek lijkt zich te verergeren en dit speelt met name in multi-stress gezinnen. Als gevolg hiervan raken hulpverleners opgebrand en voelen cliënten zich onbegrepen. In deze cursus krijg je handvatten voor het aangaan en versterken van de hulpverleningsrelatie. Hierin wordt de cliënt geholpen en voelt zich gehoord. De hulpverlener is beter in staat zichzelf te begrenzen door betere copingstrategieën en het vroegtijdig signaleren van secundaire traumaklachten of burn out.

Weerstand is een uitnodiging om cliënten beter te leren begrijpen, maar soms voelt dat niet zo. Dus wil je weten hoe je een relatie opbouwt met cliënten die weerstand laten en zien en niet tot verandering te bewegen lijken. Hoe gebruik je oplossingsgerichte vaardigheden in een relatie waarin vaak sprake is van weerstand en welke gedragstherapeutische principes kun je gebruiken om elkaar beter te begrijpen? Vraag jij je af welke rol jij kan spelen in dit proces zonder er zelf op leeg te lopen?

Na afloop van deze cursus:

  • weet je hoe weerstand ontstaat en hoe je hierop kunt interveniëren.
  • ben je je bewust van eigen motivatie, copingstijl en denkpatronen die jou kunnen helpen of in de weg kunnen staan in de hulpverleningsrelatie.
  • heb je een plan om vitaal en gezond te blijven bij het werken met deze doelgroep.
Hebt u suggesties voor het verbeteren van deze pagina of algemene op- of aanmerkingen met betrekking tot onze website? Laat het ons hier weten!