Het aantal mensen dat een burn-out krijgt is circa 14%.Binnen de praktijk worden we steeds meer geconfronteerd met mensen in burn-out. Gedurende korte of langere tijd zitten ze al thuis. Kortom een situatie die vraagt om een professionele aanpak waarmee de cliënt weer het gevoel gaat krijgen terug in zichzelf te komen en, indien van toepassing, weer op goede manier deel te nemen aan het arbeidsproces.
Burn-out ontstaat na langdurige blootstelling aan te veel stress (werk en/of privé) dat uiteindelijk leidt tot fysieke, emotionele en geestelijke uitputting. De cliënt zelf is zoekend naar zichzelf en heeft soms geen idee waar hij of zij moet beginnen. Het gebruik van antidepressiva, slaapmedicatie en ontspanningsmiddelen, zoals alcohol, drugs en tranquilizers liggen op de loer. Rigoureuze stappen worden overwogen; stoppen in mijn huidige baan, heb ik wel de goede partner etc. spelen vaak bij de cliënt een dominante rol.
De insteek die in deze training centraal staat is een holistische aanpak. Hierbij wordt uitgegaan van zes deelgebieden cq herstelfactoren die interacteren met elkaar. Hiernaast zal ook aandacht worden besteed aan de verschillende fasen van de begeleiding: de fase van energieherstel, gevolgd door de fase waarin de nadruk met name ligt op inzicht en verwerking en als laatste de fase met aandacht voor preventie van herhaling. In deze aanpak wordt gestreefd naar een zo snel mogelijke, verantwoorde re-integratie.
Na deze training heb je