Geprotocolleerde behandelingen zijn effectief. Overheid en financiers eisen steeds meer transparantie en verwachten dat de toetsing van kwaliteit en resultaat in het behandelproces wordt geïntegreerd. De workshop rond het protocol 'Kortdurende psychologische interventies' sluit aan bij deze ontwikkeling.
Het biedt een kennismaking met het protocol waarbij onder meer ingegaan wordt op 1e fase behandeling, het formuleren van een behandelplan, differentiaaldiagnostiek en metingen. Deelnemers zijn na afloop in staat dit in de eigen behandelpraktijk toe te passen, zowel in de basiszorg (POH GGZ) als in de generalistische basis GGZ.
Inhoud
- Algemene introductie en positiebepaling.
- Differentiaaldiagnostiek en metingen.
- 1e fase behandeling; (beschrijvende) diagnostiek, formuleren van hypotheses en behandelplan.
- 2e fase behandeling: uitvoeren behandelplan, tussentijdse metingen en evaluatietechnieken (social learning, metaforen, gedragsexperimenten, registratieopdrachten; cognitieve en interactionele strategieën).
- 3e fase behandeling: afsluiten en terugvalpreventie.
Doelstelling
- Na afloop zijn de deelnemers vertrouwd met het protocol 'Kortdurende psychologische interventies' en kunnen zij dit in de eigen behandelpraktijk toepassen. Ook heeft men kennis van de mogelijkheden om kortdurend (blended) te behandelen met e-health.